Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Andijvie ovenschotel

Door: Yolande1902

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


1 kilo kruimige aardappelen, 400 gram gesneden andijvie, 3 dl melk, 175 gram geraspte kaas extra belegen, 1 rookworst 285 gram, zout, peper.


Verder heb je nodig


Oven, ovenschotel, boter om ovenschaal in te vetten, kookpan voor aardappelen, stamper.


Vanuit een oude Allerhande.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm oven op 200 graden. Kook aardappelen 20 minuten lang. Snij de rookworst in plakjes. Vet de Ovenschaal in en doe de andijvie er in en strooi er zout naar smaak overheen. Verdeel de plakjes worst er overheen. Stamp de aardappels fijn en doe de melk erbij. Doe hier peper naar smaak bij. Roer de aardappels tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de worstplakjes. Strooi de geraspte kaas eroverheen. 20 minuten in de oven.

Tags, ,

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Yolande1902
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top