Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

LS Rijstschotel met gehakt

Door: bo1988

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


Circa 150-200 gr rijst
1 prei
1 paprika
1 courgette
1 blikje tomatenpuree of circa 100 ml tomatensaus
1 el basilicum
1 tl paprikapoeder
1 ui
1 teen knoflook
150 gr rundergehakt


Tags


-

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de prei, paprika, courgette, ui en knoflook in stukjes. Maak de prei goed schoon. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Daarna voeg je de prei, courgette en paprika toe en bak je dit ongeveer 5-6 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree of tomatensaus toe. Als je tomatenpuree toevoegt kun je eventueel nog een beetje water toevoegen

Voeg ook de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Voeg ook de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar. Zet het vuur uit en verdeel over twee borden.

Tip: vervang de gehakt eens voor kip.

Tags

Bron

LS



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bo1988
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top