Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 lamskroontjes
600 g bloemige aardappelen
12 mooie wortelen (in bussel)
1 bosje verse tijm
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 nootje boter
peper



Heerlijk gerecht dat makkelijk te bereiden is .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 210°C.
-Schil de wortelen en kook ze ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
-Verwijder het vet van de lamskroontjes en wrijf ze in met een in twee gesneden knoflookteentje. Doe de stukjes knoflook en de boter in een pan en breng op temperatuur. Schroei de lamskroontjes snel dicht rondom rond.
-Kruid met zout en peper.
-Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet het met de boter uit de pan. Doe de wortelen in een andere ovenschotel, giet er 2 el olijfolie over en breng ze op smaak. Steek de 2 schotels in de oven en laat ongeveer 12 minuten garen.
-Giet de aardappelen af terwijl het vlees bakt. Doe ze opnieuw in de kookpot en voeg er 2 el olijfolie en de gehakte tijm bij. Pureer de aardappelen met een stamper of draai ze door een passe-vite. Kruid bij indien nodig.
-Bedek de ovenschotel met het vlees met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
-Snijd het vlees tussen de ribben en dien warm op met de puree en de wortelen.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top