Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Goed gekruide rundvleesstoofpot uit Andalusië ook voor slowcooker

Goed gekruide rundvleesstoofpot uit Andalusië ook voor slowcooker

Door: pwiggers

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2018

Ingrediënten 4 personen


800 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sukadelappen)
Bloem om het vlees mee in te wrijven
3 eetlepels olijfolie
3 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram)
2 preien middelgroot
3 stengels bleekselderij
4 tomaten, gepeld in stukjes gesneden
1 pot runderfond plm. 300 ml
¼ ltr droge sherry
zout, peper
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
2 laurierblaadjes


Verder heb je nodig


Hapjespan en eventueel slowcooker

Mijn runderstoofpot is klaar. Overgedaan van mijn slowcooker in mijn hapjespan om zo op te dienen.

Sherry is grotendeels afkomstig uit Andalusië vandaar de naam van mijn recept, want er zit onder meer sherry in. Wil je geen alcohol gebruiken dan vind je in mijn recept een alternatiefhiervoor.
In deze stoofpot zitten lekker veel groenten en weinig vet dus echt een recept voor de "na-feestdagen" om weer een beetje bij te komen.
Mijn recept is een combinatie van een heleboel andere dergelijke recepten. Wij vonden dit heel erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rundvlees in grove stukken snijden.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Wortelen schillen, in blokjes snijden.
Bleekselderij schillen met dunschiller (draden) en in kleine blokjes snijden.
Prei schoonmaken en in halve ringen snijden.
Tomaten ontvellen. Tomaten in stukken snijden.

Olie verhitten. Vlees kruiden met zout en peper en door de bloem halen. Olie verhitten in de koekenpan. Vlees hierin (in gedeelten) op hoog vuur rondom bruin bakken.
Ui- en knoflooksnippers meebakken tot de ui begint te kleuren.
Wortelblokjes, bleekselderij, prei, oregano, laurierblaadjes en tomaten toevoegen.
Alles goed omscheppen.
Sherry en runderfond toevoegen en het geheel aan de kook brengen. ***

Op een lage warmtebron vlees zachtjes laten pruttelen tot het vlees gaar is (plm. 2 tot 2 1/2 uur).

Voor de Slowcooker recept volgen tot ***
Vlees op lage stand plm. 6 uur in de slowcooker laten garen.
Eventueel iets meer bouillon of runderfond toevoegen afhankelijk van de grootte van je slowcooker. Het vlees moet voor plm. 3/4 in het vocht staan.



Tags, , , , , , , ,

Serveertip

In plaats van verse tomaten kun je ook een blikje tomatenblokjes (380ml) gebruiken.
Wil je liever geen alcohol gebruiken, neem dan runderbouillon van een tablet.

Lekker met aardappelpuree of gewone gekookte aardappelen en een groene salade of tomatensalade,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top