Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Super snelle en slanke spaghetti

Door: wilmiewillemse

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 300 gram spaghetti (of andere pasta)
- 300 gram grote garnalen (eventueel voorgekookt)
- 4 el rode pesto
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 1 courgette
- 200 gram kleine tomaatjes
- 1 zakje rucola (75 gram)
- geraspte Pecorino of Grana Padano
- olijfolie



Een heerlijk en super snel klaar gerecht voor als je uit je werk komt of gewoon een keertje weinig tijd hebt om te koken. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en in de tijd dat de pasta kookt heb je de saus klaar. Omdat je in deze saus geen room gebruikt is het ook nog eens slanker dan veel andere sauzen. Ik heb voorgekookte garnalen gebruikt maar je kunt ook diepvries garnalen gebruiken. Deze moet je dan natuurlijk wel van te voren eventjes ontdooien.
Mijn favoriete pasta is spaghetti maar je kunt hiervoor natuurlijk ook gerust een andere soort voor gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Fruit gehakte knoflook in een beetje olijfolie, voeg gesneden courgette toe en bak dit ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg de pesto toe, schep alles door elkaar en doe de garnalen en tomaatjes erbij. Laat dit geheel nog 5 minuutjes zachtjes sudderen.
- Doe de gekookte pasta erbij en meng alles goed door elkaar. Een klein beetje van het kookvocht van de pasta erbij maakt het geheel nog wat smeuïger. De gekookte spaghetti neemt namelijk nog wat vocht op en zo voorkom je een te droge en plakkerige massa.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Schep de spaghetti op borden en serveer er een pluk rucola bovenop en wat geraspte kaas overheen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top