Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Babi Pangang (de enige echte van de Chinees)

Door: richard43

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op

Dit is de enige echte Babi Pangangsaus die ik gekregen heb van Chinees Restaurant Joe's Corner.

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


200 ml water
70 gram tomatenpuree
2 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
1 steranijs
1 eetlepel ketjap manis
4 eetlepels witte natuurazijn
4 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel maizena
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel Djahé
1 theelepel zout



Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel.

Doe het steranijs, sherry, ketjap, water, sambal, Djahé, knoflook, bruine basterdsuiker en het zout in een steelpan of sauspan en breng het al roerend met een houten lepel aan de kook. Laat het op een laag vuur 2 minuten zachtjes doorkoken.

Verwijder het steranijs.

Voeg de azijn, gembersiroop, gemberwortel, tomatenpuree en het kristalsuiker toe en breng het al roerend met een houten lepel opnieuw aan de kook.

Meng in een kopje de maizena met 3 eetlepels water en voeg het al roerend toe aan de saus, blijf roeren tot de saus is ingedikt.

Schenk de saus vervolgens over blokjes kip of reepjes varkensvlees.

Tags, , , , ,

Bron

Chinees Restaurant Joe's Corner



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van richard43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top