Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hot 'n Spicy Meat Rub (BBQ Jamaican Style)

Door: YeahBwoi

  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2 middelgrote uien
- 1 (Spaanse) Rode Peper
- 4 el olijfolie
- een handje Jamaicaanse Jerk kruidenmix
- een snufje piment
- (zwarte) Peper en Zout naar wens


Verder heb je nodig


- Knoflookpers
- Pannenlikker (voor als je handen niet vies wil maken) (optioneel)
- Een sterk stel handen om de kruidenmix goed in te wrijven (optioneel)

Rub it up!

Voor de heerlijke authentieke Caribische taste, nu thuis zelf te bereiden!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Snijdt aan de bovenkant van je kipfileetjes wat groeven, zodat de Jerk-mix goed in kan trekken. Snijdt de uien grof en de rode peper fijn. Pers de knoflook uit in een bakje en voeg hieraan de kruiden, uien en rode peper toe. Leg de gesneden kipfileetjes daarna in een braadslee en voeg het mengsel van olijfolie, kruiden en piment hieraan toe. Voor de optimale smaaksensatie is het noodzakelijk om de fileetjes goed met het mengsel in te masseren. Zoals ik altijd zeg: 'Give that meat a good ole' rub!' Stop de braadslee na het insmeren van de kip in de voorverwarmde oven. De kip heeft minimaal 18 minuten nodig. Serveer met een lekkere salade of een portie friet. Get cookin'!

Tags, , , ,

Serveertip

Citroenschilsnippers nadat de kip uit de oven komt geven de fileetjes een heerlijk frisse nasmaak!

Voor een optionele bereidingswijze kunnen de kippetjes met rub ook 's zomers op de BBQ gelegd worden. Bereidingstijd circa 10 min.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YeahBwoi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top