Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indiase Curry-Kokos Zoep

Door: LilModeBo

  • Indiaas
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 uien
2 cm verse gember
200 gr. vastkokende aardappelen
beetje rijst
1 aubergine
300 gr. kipdijfiletreepjes
5 eetlepels arachideolie
2 eetlepels kruidenpasta mild curry
800 ml. kraanwater
200 gr. tomatenblokjes
400 ml. kokosmelk
1 kippenbouillontablet
150 gr tuinerwten (diepvries)


Verder heb je nodig


Grote wok


Voor onze Zoepclub steeds op zoek naar de beste soeprecepten.
Deze vond ik in de Appie-app en met een paar aanpassingen is dit voorlopig de final version!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen.
Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.
Boen de aardappelen schoon.
Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar.
Schep uit de wok op een bord.
Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.

Maak bouillon van het blokje en 700 ml. water en voeg toe samen met de tomatenblokjes, kokosmelk en laat op middelhoog vuur 30 min. koken Voeg halverwege de rijst naar eigen goeddunken toe. Laat de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes even meekoken. Roer af en toe.

Breng de CurryKokossoep op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer met naans.

Tags, ,

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LilModeBo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top