Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oesters met Tabasco saus

Door: Tabasco

  • Wereld Amuse
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


12 verse oesters
gecrushed ijs
Tabasco saus
Citroen schijfjes


Verder heb je nodig


Oestermes


Oesters hebben zo'n verfijnde smaak dat ze weinig bereiding nodig hebben. Eet ze met een lekkere dressing, zoals deze van Tabasco saus. Heerlijk als amuse om het kerstdiner mee te beginnen of met oud en nieuw!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was de oesters onder stromend water om het zand en gruis te verwijderen.
2. Leg de oesters ongeveer een uur in ijs om goed te koelen voor het opdienen.
3. Gebruik een handschoen of handdoek om de oesters vast te houden.
4. Plaats de oester in je hand en steek het oestermes tussen het scharnier van de oester en wrik het los.
5. Snijd de oester vervolgens open langs beide kanten. Verwijder het eventuele overige gruis en snijd de oester los uit de schelp.
6. Herhaal dit met alle oesters en plaats ze op het ijs.
7. Besprenkel elke oester met Tabasco saus en serveer met de citroen schijfjes.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top