Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde pastaschelpen met Parranokaas en spinazie

Door: parrano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


12 pastaschelpen (conchiglioni)
500 g verse spinazie
1 knoflookteen, fijn gesneden
200 ml crème fraîche
300 g Parrano rasp
Voor de tomatensaus:
1 el olijfolie
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
2 blikjes polpa (fijn gesneden tomaat)
1 el balsamicoazijn
peper en zout
Voor de garnering:
100 g Parrano rasp
1 bol buffel mozzarella


Verder heb je nodig


Diepe Koekenpan, diepe ovenschaal, snijplank en mes, wokpan


Gevulde pastaschelpen uit de oven zijn het ultieme comfort food. De zoute,  smeuige Parrano rasp maakt deze ovenschotel helemaal af! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak eerst de saus door de knoflook met de ui te bakken in de diepe koekenpan in de olijfolie. Voeg hier vervolgens de polpa, balsamico azijn, peper en zout aan toe en laat zachtjes sudderen.
3. Wok vervolgens de spinazie met de knoflook op hoog vuur in een Wokpan. Meng de crème fraîche met de Parrano rasp in een kommetje. Giet de spinazie af in een vergiet en doe deze bij het kaasmengsel.
4. Vul de pastaschelpen met het spinazie-kaasmengsel en leg deze in de ovenschaal. Giet hier de tomatensaus overheen en maak af met Parrano rasp en mozzarella.
5. Plaats de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top