Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Kaasfondue
  5. Italiaanse kaasfondue borrelplank

Italiaanse kaasfondue borrelplank

Door: parrano

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2017

Ingrediënten 4 personen


1 el olijfolie
1 knoflookteen, fijn gesneden
400 g Parrano rasp of snippers
1 glas droge witte wijn
1 el maizena
Vers gemalen peper
4 Italiaanse bollen
Verschillende dippers zoals:
rode paprika, in reepjes
courgette, in reepjes
plakjes Parma ham
zwarte olijven
cherry tomaatjes
basilicum, te garnering


Verder heb je nodig


Sauspan, garde, houten plank om op te serveren


Met deze Italiaanse kaasfondue borrelplank maak je echt indruk op een feestje! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak het knoflookteentje met de olijfolie in de sauspan. Voeg vervolgens de Parrano kaas toe en het glas wijn. Meng dit met de garde tot de kaas gesmolten is.
2. Meng een scheutje witte wijn met de maizena en giet dit mengsel bij het kaas mengsel. Roer goed door met de garde en breng kort aan de kook.
3. Snijd de Italiaanse bollen open en hol uit. Giet de holte vervolgens vol met de kaasfondue en plaats de broodjes op de borrelplank.
4. Maar de plank af met de paprika, courgette, olijven, cherry tomaatjes, Parma ham en basilicum.
5. Serveer met het overgebleven brood.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top