Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Geitenkaaskroketjes

Door: KaasMaandag

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


100 gr paneermeel of panko
2 eieren
2 gram gedroogde oregano
175 gram Arina belegen
45 gram bosvruchtenjam
1 eetlepel aceto balsamico


Verder heb je nodig


Dikke houten prikkers


Deze heerlijke geitenkaaskroketjes zijn heerlijk voor bij de borrel. Of serveer ze als voorgerecht met een kleine frisse salade erbij. De combinatie met de bosvruchtenjam en balsamico maakt het gerecht helemaal af! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij de geitenkaas in rechthoeken van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed.
2. Klop de eieren los zodat het eiwit en de dooier goed vermengd zijn.
3. Verwarm ondertussen de frituur met olie op 160 graden Celsius.
4. Verdeel het paneermeel op een bord of ondiepe schaal en meng hierdoor de gedroogde oregano.
5. Haal met je ene hand de blokjes kaas door het ei en leg het in het paneermeel. Paneer met je andere hand de blokjes kaas.
6. Herhaal bovenstaande procedure nog een keer zodat de kaas overal bedekt is met een goede laag paneer.
7. Frituur de kaas in porties van 6 à 7 blokjes. Niet meer, want anders koelt je frituurolie te veel af en krijg je geen mooie kroketjes. Frituur de kaasrechthoeken tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
8. Laat de gefrituurde kaas even afkoelen en prik daarna er een houten pen in.
9. Meng de bosvruchtenjam met de aceto balsamico en roer deze tot een dipsaus voor de kaaskroketjes.
10. Eventueel kun je hem nog wat verdunnen met water.
11. Smul van de blokjes als snack of gebruik ze door een salade.

Tags, , , ,

Bron

Kaas.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top