Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mousseline van pastinaak, aardappel en roomkaas

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram pastinaak
- 500 gram aardappelen (kruimig)
- 1 groentebouillon tablet
- 100 gram roomkaas (naturel)
- zeezout
- zwarte peper


Verder heb je nodig


Blender, (staaf)mixer of pureeknijper kan ook en schuimspaan


Mousseline is eigenlijk gewoon een duur woord voor een hele smeuïge puree. Ik heb hier roomkaas voor gebruikt maar je kunt ook crème fraiche, boter of olijfolie gebruiken.
Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze alvast uitgeprobeerd want het is weer net eens wat luxer dan een gewoon stamppotje of puree en bovendien voortreffelijk te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild.
Ik heb gebruik gemaakt van de Blender maar je zou ook een (staaf)mixer of pureeknijper kunnen gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de pastinaak en aardappelen en snij ze in blokjes.
- Voeg water en een bouillontablet toe en kook het (goed) gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een vork in te prikken.
- Schep met een schuimspaan de gekookte aardappelen en pastinaak in de blender en voeg de roomkaas, peper, zout en 3 el van het kooknat toe en maak alles fijn.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Goed te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top