Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Verrine van foie gras met gepocheerde peer

Door: pejejaru

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 grootte peren geschild en in bolletjes ( met een parisienne of meloenlepel).
4 dl. port
2 dl. rode wijn.
1 stokje kaneel
1 steranijs.
2 kardemonpeulen.
10 witte peperkorrels
150 gram foie gras
2 sneetjes kruidkoek in stukjes
Een vleugje zout en zwarte peper.


Verder heb je nodig


Kleine glaasjes.
Cocktailprikkers ( iets groter dan de diameter van de glaasjes)


Wordt geserveerd in kleine glaasjes als amusse of klein voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Port en wijn in pan schenken.
Kruiden en suiker toevoegen en aan de kook brengen
Als het kookpunt bereikt is het vuur direkt laag zetten en roeren zodat de suiker oplost.
Vervolgens 20 min in laten koken.

De stukjes kruidkoek in een blender of Keukenmachine verkruimelen.

De port wijnmix door een zeef schenken en weer aan de pan toevoegen.
Aan de kook brengen , het vuur laag zetten en de bolletjes peer toevoegen.
5 min laten sudderen , de pan van het vuur halen en de peren 2 uur in een gesloten pan laten afkoelen.

Als de peren zijn afgekoeld en mooi roze zijn afgieten.
De foie gras in kleine blokjes snijden en met een beetje zout en peper op smaak brengen.

Opmaak:
Een aantal blokjes foie gras per glaasje toevoegen.
Daarover een theelepel vermalen kruidkoek strooien.
2 bolletjes peer aan elke cocktailprikker rijgen en deze horizontaal over elk glaasje hangen.


Tags

Bron

Allrecipes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top