Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spaghetti bolognese

Door: harvetshouse

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Een scheut olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 wortels, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
500 g rundergehakt
1 pot tomato blend
2 laurierblaadjes
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
400 g gedroogde spaghetti


Verder heb je nodig


Dikke braadpan om de saus in te maken, soeppan om de pasta in te koken


Spaghetti bolognese wordt in Italie iets anders gemaakt maar dit is de simpele en verrukkelijke manier die ik van mijn moeder geleerd heb. De keuken zal heerlijk smaken na het maken van deze saus! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Zet de dikke Braadpan op het vuur en laat warm worden. Giet de olijfolie in de pan en bak hier de knoflook, ui, wortel en bleekselderij in tot de groenten zacht zijn.
2. Voeg de gehakt toe en bak mee tot deze rul is. Voeg nu de laurierblaadjes en gedroogde kruiden toe.
3. Giet de tomato blend bij de saus, plaats de deksel op de pan en laat minimaal een half uurtje sudderen.
4. Kook ondertussen de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
5. Haal de deksel van de pan, proef de saus en maak af met peper en zout.
6. Serveer de spaghetti met de bolognese saus en Parmezaanse kaas.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harvetshouse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top