Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Risotto met gegrild konijn en roze pompelmoes

Door: Dakota_93

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 konijnenbouten
6 takken rozemarijn
8 sneden pancetta
enkele takjes rozemarijn of salie
2 el balsamicoazijn
1 courgette
1 roze pompelmoes
750 ml groentebouillon
1 ajuin (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
240 g risottorijst
1 dl fruitige witte wijn
70 g ontpitte groene olijven (in schijfjes)
50 g geraspte Grana Padano
klontje boter
olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Grilpan
tweetal kookpotten
ovenschaal
oven
aluminiumfolie
mes


risotto is hoe dan ook het Italiaanse comfort food bij uitstek. Het gloednieuwe kookboek 'Risotto herbekeken' (Frédéric Ravyts, 2017) werkt met risotto als hoofdingrediënt in zowel voor-, hoofd- als nagerechten. Dit mag dan wel de basis zijn, ieder recept biedt een unieke smaakcombinatie: zo bekom je 60 verrassende gerechten geïnspireerd op zowel de Belgische, Italiaanse en Spaanse keukens als meer exotische oorden als Centraal-Amerika en Zuid-Oost-Azië. Ideaal om een origineel gerecht te maken tijdens de aankomende feestdagen!

Onderstaand heerlijk recept combineert risotto met konijn, pancetta, olijven en roze pompelmoes. Het is eenvoudig te maken en bijzonder lekker! De unieke smaakcombinatie van konijn en pompelmoes zorgt voor een vernieuwende toets.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de konijnenbouten in met een beetje olijfolie en gril de bouten in een voorverwarmde grilpan tot het vlees uit zichzelf loskomt van de pan (trek het niet los)
Wikkel 2 sneden pancetta rond elke bout
Snijd de courgette in blokjes en plaats in een Ovenschaal met het konijn en de rozemarijn
Besprenkel het geheel met olijfolie, balsamico en kruid af met peper en zout
Dek af met aluminiumfolie en plaats 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven - verwijder de folie in het midden van de gaartijd

Halveer de pompelmoes
Pers de ene helft uit, snijd de andere helft in blokjes

Breng (groente)bouillon aan de kook samen met het pompelmoessap
Verwarm een scheut olijfolie in een andere kookpot, fruit de ajuin enkele minuten en vervolgens ook de knoflook enkele seconden, alvorens de rijst toe te voegen
Roerbak tot de rijst glazig is, blus met witte wijn en laat inkoken op een matig vuur
Voeg bouillon toe tot de rijst net ondergedompeld is en laat opnieuw inkoken - herhaal dit proces tot de rijst gaar is
Haal de pot van het vuur, kruid af met peper en zout en voeg de boter, pompelmoes, groene olijven en geraspte Grana Padano al roerend toe

Tags, , , , , , , , , ,

Bron

Http://www.beefcakepublishing.be/product/risotto-herbekeken/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dakota_93
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top