Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rundvleesragout met een ‘goulash touch'

Door: jhcv

  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g runderriblappen
2 potten vleesfond (a 380 ml)
150 g boter
150 g bloem
140 g tomatenpuree
3 eetlepels paprikapoeder
Pot geroosterde paprika (165 gram uitlekgewicht), in stukjes snijden
125 ml slagroom



.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng het vleesfond en de riblappen in de pan aan de kook.
2. Breng het geheel over in je Slowcooker en laat deze op LOW 6 uur garen.
3. Neem daarnahet vlees uit de slowcooker, laat het iets afkoelen en snijd het daarna fijn en bewaar de fond.
4. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat dit al roerend op een laag vuur gaar worden tot de bloem begint te kleuren (roux).
5. Schenk in delen de fond bij deze roux en roer dit tot een dikke saus ontstaat.
6. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even doorgaren.
7. Doe er het paprikapoeder bij, roer goed door en voeg vervolgens de slagroom toe.
8. Tot slot de stukjes paprika en het vlees toevoegen.
9. Breng de ragout op smaak met peper en zout.
10. Serveer de ragout met wat sneetjes geroosterd brood.

Tags, ,

Bron

Proef



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top