Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mihoen met bami-groenten peultjes en spekreepjes beetje Surinaams

Door: pwiggers

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


250 gram mihoen
2 groentebouillontabletten

2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
100 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 theelepel kurkuma(geelwortel)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 zakje bami-groente van plm. 250 gram
150 gram peultjes, schoongemaakt in de lengte doormidden gesneden
1 middelgrote paprika, schoongemaakt, in kleine stukjes gesneden
1/2 theelepel trassi (supermarkt)
3 eeetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
2 eeetlepels ketjap asin (zoute ketjap)
3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes.


Verder heb je nodig


Wok

Mmmm....mihoen met veel groenten beetje Surinaams gekruid

Heerlijke mihoen met spekreepjes en knapperige beetgare groenten. Lekker met mijn hardgekookte eieren in chilisaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de mihoen - volgens de bereidingswijze op het pak - in water met de bouillontabletten.

Verhit de olie in de wok en bak hierin eerst de spekreepjes knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Bak de ui en knoflook in het overgebleven vet plm. 2 tot 3 minuten.
Bak de kurkuma (geelwortel), kerriepoeder, trassi en gemberpoeder heel even mee ( 1 minuut).
Voeg de bami-groente, peultjes en de paprika toe en bak nog een paar minuten (plm. 5 ‚€" 6 minuten) al omscheppend mee. De groenten moeten wel beetgaar blijven.

Meng de mihoen door de groenten.
Maak de mihoen op smaak met ketjap manis en ketjap asin.
Voeg de gesneden lente-uitjes toe.
Roer alles goed door elkaar en warm het geheel nog even goed door.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met mijn Telor-boemboe-bali-gekookte-eieren-in-een-heerlijke-pittige-chilisaus.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top