Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Telor boemboe bali gekookte eieren in een heerlijke pittige chilisaus

Door: pwiggers

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 eieren, hardgekookt
2 sjalotten , gepeld en gesnipperd
3 tomaten , ontveld en in kleine stukjes gesneden
2 tenen knoflook , gepeld en gesnipperd
1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
4 eetlepels zoete chilisaus
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
100 ml water


Verder heb je nodig


Wok of pan

Hardgekookte eieren in een zalige pittige chilisaus

Heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd


Eieren in een pittige chilisaus: lekker bij een Oosterse maaltijd, maar ook een heerlijk gerecht voor vegetariërs met (kerrie)-rijst en sperziebonen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de eieren.
Verhit de olie in de wok.
Fruit de sjalot-snippers en knoflook-snippers plm. 1 minuut.
Bak de stukjes tomaat plm. 2 minuten mee.
Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor.
Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.
Snij de eieren voor het opdienen doormidden.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker bij een Oosterse maaltijd.
Wij hebben dit gegeten bij mihoen met veel groenten. Heerlijk !!

Bron

AH.nl



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top