Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bladerdeegkussentjes met een pittige gehakt-chorizo vulling

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


Plm.12 Plakjes bladerdeeg (hoeveelheid afhankelijk van hoeveel je er wilt maken. Van elk plakje bladerdeeg maak je 2 hapjes)
50 gram chorizo, heel klein gesneden
200 gram rundergehakt
1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
¼ rode paprika in kleine stukjes gesneden
1 knoflookteentje, gepeld en fijngesneden of geperst
½ theelepel paprikapoeder
Peper, zout
1 losgeklopt ei (helft bewaren om de bladerdeeghapjes mee te bestrijken)
½ eetlepel paneermeel


Verder heb je nodig


Kwastje
bakpapier

Heerlijke hapjes met een pittige vulling van gehakt, chorizo en paprika.

Met bladerdeeg kun je alle kanten uit. Vooral borrelhapjes met bladerdeeg vallen altijd goed in de smaak. Deze keer met een vulling van gehakt, chorizo en paprika. Smaken heerlijk.
Lekker voor de komende feestdagen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bladerdeeg ontdooien.
Elk plakje in de lengte in tweeën snijden.

Gehakt, chorizo, sjalot- en knoflooksnippers, paprika, paprikapoeder, peper, zout, paneermeel en de helft van het losgeklopte ei goed door elkaar mengen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg op elke helft bladerdeeg een hoopje gehaktmengsel.
Klap het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed vast.
Bestrijk het bladerdeeg met los geklopt ei.
Bak de bladerdeeghapjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer ze direct.

Tags, , , ,

Serveertip

De hapjes kunnen goed worden ingevroren. Laat ze dan voor het bakken niet ontdooien, maar bak ze bevroren. Je krijgt dan een goed resultaat.
Baktijd is dan ongeveer 20 - 25 minuten.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top