Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oosters stoofvlees met gember

Door: jhcv

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kilogram runderriblap (in blokjes)
4 eetlepels zonnebloemolie of
4 eetlepels arachideolie
3 uien (in dunne ringen)
3 teentjes knoflook (in plakjes)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
4 eetlepels ketjap manis of
4 eetlepels sojasaus
800 milliliter rundvleesbouillon
200 milliliter kokosmelk
2 laurierblaadjes
maizena
1 bosje lente-/bosui (in ringen)



DIt gerecht kun je ook in je Slowcooker maken. Laat het dan ca. 6 uur op LOW staan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
2. Verhit de olie in een Braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
3. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
4. Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurierblaadjes erdoor.
5. Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
6. Bind de saus voor het serveren met aangelengde maizena.
7. Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
8. Lekker met rijst en geroerbakte sperziebonen, broccoli of paksoi.

Tags, , ,

Bron

Boodschappen.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top