Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde runderfilet met Noord-Hollandse Gouda

Door: KaasMaandag

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


200 gr Noord-Hollandse met het Rode Zegel Oud
600 gr runderfilet
3 lente-uitjes
50 gr chorizo
50 gr kwark
2 el plantaardige olie

Voor de aardappelkoekjes:
800 gr bloemige aardappelen
Zout
Eigeel van 2 eieren
60 gr zachte boter
50 gr aardappelzetmeel
2 el fijn gehakte peterselie
2 el griesmeel
Vers gemalen peper
Gemalen nootmuskaat

Voor de saus:
300 ml runderfond
2 cl port
Enkele vers gesneden dragonblaadjes
100 ml room
Zout
vers gemalen peper


Verder heb je nodig


Keukendraad / kleine houtspiesen


Een heerlijk recept met Noord-Hollandse Gouda! Leuk om te maken met een feestelijke gelegendheid of met Kerstmis!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Dep de runderfilet droog, maak en insnijding in de lengt en klop het lichtjes plat en kruid het met zout en peper.
2. Maak de lente-uitjes schoen en snijd ze in fijne ringen.
3. Snijd de chorizo en 100 gram kaas in kleine blokjes en meg deze met de lente-uitjes en de kwark.
4. Stop het mengsel in de filet en sluit de opening met keukendraad en / of kleine houtspiesen.
5. Bak de filet in hete olie in een braadslede aan en gaar hem vervolgens verder in een voorverwarmde bakoven op 180 °C (gas: stand 3, circulatielucht 160 °C) nog eens ca. 30-40 minuten.
6.Schil en was de aardappelen en kook ze circa. 20 minuten. Druk ze daarna door een aardappelpers.
7. Rasp de resterende kaas en meng het met het eigeel, 1 tl boter, het aardappelzetmeel, de peterselie en het griesmeel. Breng het dan op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
8. Voeg dit mengsel toe aan de geplette aardappelen.
9. Vorm het aardappeldeeg met vochtige handen tot kleine koekjes en bak deze in de resterende hete boter aan beide kanten goudbruin.
10.Maak de saus door de runderfond, de port en de dragon aan de kook brengen en tot ca. de helft te laten uitkoken.
11. Verfijn de saus met de room en breng op smaak met zout en peper. Snijd de filet in schijfjes en serveer deze met de saus en de aardappelkoekjes.

Tags, , , , , ,

Bron

Http://rodezegel.nl/recepten/81/gevulde-runderfilet-met-noord-hollandse-gouda



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top