Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sperzieboontjes Met Tauge En Kokos

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-450 gram sperzieboontjes, 1 kleine prei, 1 ons tauge, 2 tomaten
-4 eetl. gemalen kokos
-olie, 1 theel. ketoembar, 1 theel. djinten, 3 eetl. ketjap(ongeveer), zout en peper



Voorbereiding

-sperziebonen 4 min. koken en laten uitlekken
-prei in dunne ringen snijden
-tauge wassen en laten uitlekken
-tomaten in stukjes snijden
-in droge Koekenpan kokos in ongeveer 1 minuut lichtbruin roosteren ( opletten!)

Bereidingswijze

-olie in Braadpan verhitten
-prei en tauge op hoog vuur ongeveer 1 minuut omscheppen
-sperziebonen en tomaatstukjes erbij en op half hoog vuur 2 min. meebakken ( omscheppen)
-ketoembar, djinten, kokos en ketjap erdoor roeren en verwarmen
-op smaak maken met zout en peper.

Serveertips

Je kunt dit gerecht maken met sambal erdoor (hoeft niet).
Lekker met rijst en bv mijn pittige gehaktballen of gehaktbrood.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reneetjes_kitchen___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top