Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Italiaanse pompoensoep met kaasstengels

Door: parrano

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de soep:
1 pompoen, schoongemaakt
1 bol knoflook
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
2 uien, fijn gesneden
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 el tomatenpuree
1 bouillonblokje
1 laurierblad
peper en zout
3 kopjes water

Voor de kaasstengels
4 plakjes bladerdeeg
100 g geraspte kaas van Parrano
2 el Parrano snippers (truffel paddenstoelenmix)


Verder heb je nodig


Bekleedde bakplaat, soeppan, staafmixer


Met dit weer heb ik zin in pompoensoep, met zelfgemaakte kaasstengels met Parrano kaas natuurlijk! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen op de bakplaat, snijd de knoflookbol doormidden en plaats die ook op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi de Italiaanse kruiden over het geheel heen. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven.
2. Bak ondertussen de ui, wortel, bleekselderij en tomatenpuree in een grote soeppan.
3. Haal de pompoenen knoflook uit de oven, knijp de knoflooktenen uit de schil en doe deze samen met de pompoen in de soeppan. Voeg hier ook het laurierblad, het bouillonblokje, de kopjes water, peper en zout aan toe.
4. Laat 10 minuten pruttelen.
5. Maak ondertussen de kaasstengels door 2 bladerdeeg plakjes aan elkaar te plakken en deze in de lengte door vieren te snijden, in te smeren met olijfolie en de kaas erover te verdelen. Twist vervolgens twee keer. Doe dit ook met de andere bladerdeegplakjes. Leg op de bakplaat en bak in 15 minuten af.
6. Pureer dan de soep met de staafmixer.
7. Dien de soep op in kommen met extra geraspte Parrano kaas en de stengels.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top