Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Goed gevulde Tomatensoep uit de slowcooker

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

** 2 liter water
** 600 gram rundersoepvlees
** 300 gram kalfsgehakt (wat kuiden naar keus toevoegen en soepballetjes van draaien)
** 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
** 1 klein blikje tomatenpuree
** 1 pot geroosterde paprika (360 gram, klein gesneden)
** 4 stengels bleekselderij (gesneden)
** 500 gram winterpeen, (in dunne plakjes gesneden)
** 5 tomaten (in blokjes gesneden)
** 1 stengel prei (in halve ringen gesneden)
** 2 uien (grof gesnipperd)
** 2 rode uien (grof gesnipperd)
** 2 rode pepers (ontzaad en klein gesneden)
** 5 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)
** 6 takjes tijm (in kruiden-ei samen met de laurierblaadjes)
** 4 laurierblaadjes (in kruiden-ei, samen met de tijm)
** 50 gram kruidenpasta, basilicum
** 1 zakje goulash Kruidenmix (Honig)
** 25 gram vermicelli (ongekookt)
** 2 eetlepels balsamico azijn
** 1 eetlepels witte wijnazijn
** 1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
** 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder
** 2 eetlepels bruine basterdsuiker
** 2 groentebouillonblokjes (verkruimeld)
** 1 runderbouillonblokje (verkruimeld)
** 1 scheutje limoensap
** zwarte peper en zout uit de molen (naar smaak)



Voor Weightwatchers: Exact zoals hier gemaakt haal je er 12 koppen uit. Per kop soep is 4 punten. Als avondmaal zou je dus 3 koppen kunnen nemen, dan zit je op 12 punten. Dan kun je er nog 2 soepstengels bij nemen als je wilt, dan zit je op 14 punten. 

Dit gerecht is gemaakt in een 6 liter Crockpot. Heb je een kleinere Slowcooker, pas dan de ingrediënten aan.
 

Bereidingswijze

** Doe de uien en de peper onderin de slowcooker.


** Verdeel daar het vlees bovenop.
** Voeg dan de tomatenpuree, limoensap, bruine suiker, Italiaanse kruiden, gerookt paprikapoeder, knoflook, basilicumpasta, balsamico azijn, witte wijn azijn, bouillonblokjes en goulashkruiden toe.

** Doe het water en de gezeefde tomaten erbij.

** Voeg de wortel en de bleekselderij toe.

** Daar bovenop komt de tomaat, prei en gegrilde paprika.

** Doe het kruiden-ei ertussen.

** Zet de slowcooker 12 uur op low.

** Voeg na 10 uur de balletjes en de vermicelli toe en laat de laatste 2 uur mee pruttelen op low.

** Eet smakelijk!

Tags, , , ,

Serveertips

Tip: Ik doe dit 's avonds in de slowcooker om 22 uur, dan kan ik 's morgens om 8 uur de balletjes en vermicelli toevoegen, dan is het om 10 uur klaar. Dan kan alles lekker afkoelen en gaat er een gedeelte voor de volgende dag de koelkast (je kunt ook de helft in de vriezer doen natuurlijk) in en het andere gedeelte in een Tupperware magnetronbak, dan hoef ik de soep 's avonds alleen nog op te warmen. (Dit doe ik wel in een weekend dat ik vrij ben€.;-))

Dit gerecht is gemaakt in een 6 liter Crockpot. Heb je een kleinere slowcooker, pas dan de ingrediënten aan.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top