Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige gepluisde kip met atjar op geroosterd brood

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

** 500 gram kipfilet (10 minuten voor koken en uit elkaar pluizen)
** 8 sneetjes volkoren brood
** 25 gram rucola (gesneden)
** 4 eetlepels atjar tjampoer
** 1 rode ui (gesnipperd)
** 1 rode peper (klein gehakt)
** 3 teentjes knoflook (geplet en fijngehakt)
** 4 eetlepels ketjap manis (zoet)
** 2 eetlepels ketjap asin (zout)
** 1 eetlepel sambal badjak
** 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
** 2 kleine maggi-blokjes (verkruimeld, die uit de geel-rode verpakking)
** 1 eetlepel Dijon mosterd
** 1 eetlepel becel light vloeibaar
** zwarte peper en zeezout uit de molen



** Op zaterdag eten wij altijd brood, dat is mijn man zo gewend, ik ben meer van de warme hap dus het is altijd brood met iets warms. Nu ik aan de Weight Watchers ben, probeer ik  lekkere recepten in het WW dieet te laten passen. ** Het recept volgend exact zoals hier beschreven is bij de Weight Watchers 12 punten per persoon. Dat zijn de punten uitgerekend op basis van 2 boterhammen per persoon!

Bereidingswijze

** Breng water aan de kook en doe de kipfilets erin met wat verse zwarte peper.

** Kook de kipfilets op zacht vuur (moet wel blijven koken) en de deksel erop 10 minuten en giet het water af.

** Laat afkoelen en pluis de kip uit elkaar.

** Doe de becel in een pan of wok en fruit de ui, de rode peper en de knoflook even aan.

** Doe de ketjap, de verkruimelde maggi-blokjes, de basterdsuiker, de sambal en de mosterd erbij, roerbak door elkaar en laat een paar minuutjes pruttelen.

** Doe de gepluisde kip erbij en meng alles goed door elkaar.

** Laat dit ook een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

** Leg de rucola op de sneetjes brood en verdeel de pittige kip eroverheen. Doe er wat atjar bij.

** Eet smakelijk!

Tags, , ,

Serveertips

** Wil je het gerecht pittiger, voeg dan sambal toe, hou je niet zo van pittig, halveer dan de sambal en/of de mosterd of laat de mosterd helemaal weg. Een milde mosterd gebruiken i.p.v. Dijon scheelt ook.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top