Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hartige worteltjestaart

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- deeg voor hartige taart
- 500 gram bospeen
- 1 grote sjalot (of 2 kleine)
- 250 gram roze garnaaltjes (diepvries)
- 3 eieren
- 250 ml kookroom
- 1 tl gedroogde dille (of 1 el verse)
- peper en zout
- ½ bosje lenteui
- 1 zakje geraspte kaas
- olijfolie



Ik denk dat de meeste mensen het mopje van het konijntje dat bij de bakker komt en naar worteltjestaart vraagt wel kent Het was het eerste mopje dat mijn oudste zoon leerde en het komt nog vaak ter sprake
Deze taart is in ieder geval niet 'vies' en zeker de combinatie met de garnaaltjes juist heel erg lekker. 

Bereidingswijze

- Beboter de taartvorm en doe het deeg erin, zet het alvast 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Snij de sjalotten fijn en fruit ze in wat olijfolie, voeg de schoongemaakte en in dunne plakjes gesneden worteltjes toe en roerbak dit samen ongeveer 5 minuten.
- Voeg de ontdooide garnaaltjes, dille en peper/zout toe, schep het door elkaar en laat het nog een paar minuutjes stoven.
- Haal de bodem weer uit de oven en doe dit mengsel erop. Snij de lenteui in fijne ringetjes en doe die eroverheen.
- Doe de geraspte kaas erop, klop de eieren met de room en giet die eroverheen.
- Zet de taart weer terug in de oven en bak deze nog ongeveer 35-40 minuten. Als de deegrand te donker dreigt te worden kun je dit voorkomen door de taart af te dekken met aluminiumfolie.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top