Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Camembert met speculaas en amandel

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Camembert Rustique 250 gram
Roomkaas 50 gram
Amandelspijs in kleine blokjes 100 gram
Mascarpone 75 gram
Schuddebuikjes of speculaaskoekjes 75 gram


HULPMIDDELEN

Kaasmes


kaascreaties, bijzondere smaakcombinaties van kaas met verse ingrediënten! Smakelijk als voorgerecht of amuse of gewoon lekker bij de borrel! Elke seizoen heeft eigen smakelijke kaascreaties en zijn door iedereen in 4 makkelijke stappen te bereiden! Kaascreaties verrassen keer op keer in smaak en uitstraling. Denk hierbij aan combinaties met unieke kazen zoals Appenzeller, Nababbo, Dentelle of een Bleu de Moines.

Bereidingswijze

1. Snijd de Camembert in twee plakken. Meng de roomkaas met de in blokjes gesneden amandelspijs. Smeer dit mengsel op de Camembert.
2. Leg vervolgens de andere helft erop.
3. Smeer hierop een plaklaag Mascarpone en garneer met speculaas.
4. En klaar is de kaascreactie!

Tags, , ,

Bron

Kaas.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top