Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittig gekruide tomaten-groentensoep met balletjes en een scheutje room

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 eetlepels olijfolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
½ Spaanse peper, schoongemaakt in stukjes gesneden
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen gemberpoeder
1 tl kurkuma
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels tomatenpuree
4 flinke vleestomaten, ontveld in stukken gesneden
3 runderbouillontabletten
100 ml slagroom of kookroom
2 theelepels honing
Vulling
3 worteltjes, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 kleine prei, schoongemaakt in smalle stukjes gesneden
1 stengel bleekselderij, geschild met dunschiller en in hele kleine stukjes gesneden
2 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine ringetjes gesneden

Gehaktballetjes
Plm. 150 gram mager rundergehakt.
Peper, zout, nootmuskaat


HULPMIDDELEN

Grote pan

Lekker romige tomaten-groentesoep met een pittige twist

Tomaten die echt opgemaakt moesten worden. Diverse soorten groenten in de groentela van d koelkast en zin in een beetje oosters.
Zo ontstond deze lekkere tomaten-groentesoep.
Mijn man heeft graag balletjes in zijn soep, maar ook zonder balletjes is deze soep heerlijk.

Bereidingswijze

Maak het gehakt aan met peper, zout en wat nootmuskaat.
Vorm hiervan kleine gehaktballetjes. Zet de balletjes even in de koelkast.

Verhit de olie in een grote pan,
Bak hierin de ui, knoflook en Spaanse peper even aan.
Voeg de tomatenpuree, koriander, gemberpoeder, kurkuma en kerriepoeder toe en bak dit even mee.
Doe de in stukken gesneden tomaten in de pan.
Voeg plm. 1 liter water toe, samen met de bouillontabletten.
Breng alles aan de kook en laat plm. 10 €" 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Doe nu de in stukjes gesneden worteltjes en de gehaktballetjes in de soep.
Breng de soep aan de kook en laat plm. 5 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de overige groenten toe aan de soep.
Breng nog even aan de kook, maar niet te lang want de groenten moeten beetgaar blijven.
Maak de soep op smaak met de room en de honing.

Garneer eventueel met wat blaadjes van de bleekselderij.

Tags, ,

Serveertips

Lekkere soep bij de lunch of als voorgerecht.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top