Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

spinaziestamppot met brie, gerookte kip en zongedroogde tomaatjes

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilogram kruimige aardappelen, in stukken en geschild
1 groentebouillontablet
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 bosuien, in kleine ringetjes gesneden
8-16 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten (afhankelijk van de grootte)
olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
450 gram verse spinazie, met de harde steeltjes eraf gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
100 gram gerookte spekreepjes
200 gram in reepjes gesneden kipfiletjes
100 milliliter crème fraîche
zout
versgemalen peper
150 in dunne reepjes gesneden brie



Zag het op facebook voorbij komen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in goed kokend water, met daarin het bouillontablet. Kook het voor 20/25 minuten. Ondertussen kun je de pijnboompitjes roosteren in een pan en daarna af laten koelen. Daarna de spinazie wassen en drogen. Verhit vervolgens 2 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een Koekenpan en bak dan de bosuitjes hierin. Fruit ook het knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes voor ongeveer 2 minuten op laag vuur.

Voeg de spinazie toe en laat de groeten op hoog vuur al omscheppend slinken. Als de spinazie geslonken is moet je de pan van het vuur halen. Zet de gril aan op middelste stand. Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper. Nu moet je de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe voegen.

Roer alles goed door elkaar en zorg dat het extra goed op smaak komt met zout en peper. Schep vervolgens de stamppot over in een ovenschaal.

Leg vervolgens de dunne reepjes brie op de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven onder de grill en laat de brie ietsje smelten.

Tags

Serveertips

En als finishing touch garneer de stamppot met de overige pijnboompitjes

Bron

Https://www.zelfmaak-ideetjes.nl/voeding/heerlijke-spinaziestamppot-brie-gerookte-kip-en-zongedroogde-tomaatjes/73889/



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lieuwe777
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top