Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Romige hutspot uit de oven met een tussenlaag pittig gekruid gehakt

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

700 gram kruimige aardappels, geschild in vieren gesneden
500 gram winterpeen, geschild in stukken gesneden
2 flinke uien, geschild en gesnipperd
1 eetlepel zonnebloemolie
20 gram roomboter
125 ml slagroom of kookroom
1 eetlepel pittige mosterd
Zout, peper
Gehaktlaag
300 gr rundergehakt
1 sjalotje of kleine ui, gepeld en gesnipperd
Peper, zout
3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
2 theelepels sambal badjak (mag ook een andere sambal zijn)
plm. 50 gram geraspte kaas of paneermeel


HULPMIDDELEN

Pan voor de hutspot
koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper of Mixer (geen staafmixer)

De ovenschotel net voordat deze de oven in gaat.

Op de 2e foto zie je hoe de gehaktlaag de tussenlaag vormt


Heerlijke romige hutspot met ertussen een laag pittig "Oosters" gekruid gehakt.
We vonden dit heerlijk.
Deze hutspot kun je ruim tevoren maken en dan in de oven voor lekkere knapperige laag gesmolten kaas òf - als je niet van kaas houdt- een knapperig laagje van paneermeel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappels samen met de winterpeen gaar in water met zout.

Verhit de zonnebloemolie in een Koekenpan en bak hierin de uitsnippers op een lage warmtebron lichtbruin. Dit duurt even maar dan worden de uitjes extra lekker.

Als de aardappelen en winterpeen gaar zijn giet ze dan af in een vergiet. Laat goed uitlekke. Ze ze nog even terug op de warmtebron en schudt ze goed op.
Stamp de aardappelen en wortelen met een aardappelstamper en roer de boter, (slag)room en mosterd erdoor.
Meng dan de gebakken uitjes erdoor.
Proef en maak nog op smaak met wat peper en zout.

Bak het gehakt in een droge koekenpan rul en bruin.
Bak de gesnipperde sjalot of ui even mee.
Roer de ketjap en de sambal erdoor.
Proef en maak nog op smaak met wat peper en zout.

Doe eerst een laag hutspot in de ovenschaal.
Dan het gekruide gehakt en dan weer een laag hutspot.
Strooi er wat geraspte kaas over of een laagje paneermeel als je niet van kaas houdt.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de hutspot een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
De tijd is afhankelijk van òf de schaal koud de oven in gaat òf dat de hutspot al warm is.


.

Tags, , , , ,

Serveertips

In plaats van geraspte kaas of paneermeel kun je ook seroendeng over de ovenschotel strooien. Ook heel lekker.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top