Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bami Goreng op Indonesische wijze

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 150 g ham of kip in stukjes
* 100 g schouderham, in blokjes
* 100 g magere spekjes
* 1 rode ui, in blokjes
* 3 teentjes knoflook
* 3 cm gember
* 1 tl Djintan
* 2 tl Ketoembar
* 1 tl Kurkuma
* Chinese wok-groenten
* 250 g Eiermie
* Spaans pepertje of
* Sambal Badjak op tafel
* 1,5 el ketjap manis

Het kruiden van het vlees:

Gewoon op je gevoel een beetje Serehpoeder,
Cayennepeper, Kerrie en Ketoembar

Omelet reepjes:

2 eieren
Beetje zout en peper
Beetje maggi
Scheutje melk


HULPMIDDELEN

Normaal keukengerei

Ingredienten

De eiermie kan er nu door !!

Omelet reepjes erdoor ....en serveren met ....

zelfgemaaakte kipsate, kroepoek en atjar tjampoer, mmmmmm


Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste !

Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone.
Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept.

Bereidingswijze

* Vlees kruiden en bakken.
* Eiermie koken ( zie gebruiksaanwijzing ) met een scheutje ketjap asin.
* Wokgroenten ( prei, paprika, taugé en sperzieboontjes ) fijn snijden.
* Alternatief zakje verse Chinese of Thaise wok groenten van 400 of 600 g.
* Uien, knoflook en gember ( Spaans pepertje ) fijn snijden.

Het wokken !

Beetje olie in de pan en vervolgens de Ui, knoflook, gember bakken totdat de geuren vrij komen.
komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toevoegen.
Groenten toevoegen, de taugé het liefst wat later zodat het lekker knapperig blijft en roer bakken.
Daarna het vlees en de ketjap erbij en even met de deksel alles gaar stomen.
Mie uitlaten lekker en toevoegen en alles goed mengen en door verwarmen.

Roerei apart bakken en toevoegen of eerder rauw toevoegen en daarna goed mengen en door verwarmen.

Tags, ,

Serveertips

* Kruid en bak wat extra vlees voor in de saté saus !!
* Bak er een eitje bij
* Kroepoek
* Atjar tjampoer

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top