Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Empanada's met chorizo

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gr chorizo
1 grote ui
1 teen knoflook
2 paprika's
1 Pak bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g Peterselie, fijn gesneden
1 el oregano
Eigeel om mee te bestrijken


HULPMIDDELEN

Koekenpan, Snijplank en mes, bekleedde bakplaat


Een super snel hapje voor een gezellige avond met vrienden of familie! 

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 °C en laat het bladerdeeg ontdooien.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan in een pan.
3. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook.
4.Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de chorizo. Bak het even aan.
5. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel een aantal minuten zachtjes stoven.
6.Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit ook toe.
7. Steek rondjes uit de bladerdeeg en doe hier een lepel vulling op. Vouw de empanada dan dicht.
8. Leg de empanada's op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte eigeel.
9. Bak ze 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Tags,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top