Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittig gekruide bruine bonenschotel met rookworst

Door: pwiggers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


1 grote pot bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
2 middelgrote uien, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 middelgrote prei, schoongemaakt in halve ringen gesneden
½ paprika (ik had een oranje paprika, maar elke kleur is goed)
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel cayennepeper
1 kleine rookworst, in plakjes gesneden
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels witte natuurazijn
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
2 theelepels sambal oelek
4 middelgrote zoetzure augurken in kleine stukjes gesneden
10 Amsterdamse uien zoetzuur, in stukjes gesneden


Verder heb je nodig


Vergiet
wok of grote hapjespan

Herlijke bruine bonenschotel, gezond en lekker snel klaar.

Weer eens een hele andere manier om bruine bonen klaar te maken en te eten natuurlijk.
Zo lekker ! Met Oosterse kruiden en rookworst. Lekker snel klaar en werkelijk verrukkelijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de prei en de paprika toe en bak even mee.
Voeg het kerriepoeder, de cayennepeper en de tijm toe en roerbak die samen met de plakjes rookworst ook even mee.

Roer de pindakaas los met de azijn, ketjap en de sambal en doe dit in de pan bij de groenten. Verwarm dit zolang tot de pindakaas goed is opgelost.

Doe de bruine bonen, samen met de stukjes augurk en Amsterdamse uien in de pan.
Roer alles goed door elkaar en verwarm de bruine bonenschotel tot alles goed warm is.

Tags, ,

Serveertip

Ook lekker met stukjes ananas of gebakken banaan.
Lekker met een frisse salade.

Bron

Beetje uit een oud tijdschrift en beetje van mezelf



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top