Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tarbot met citroensaus

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 tarbotfilets
1/2 blikje ansjovis
130 g boter
2 citroenen
200 ml visfond
peper
zout



Een echte feestmaaltijd deze lekkere tarbot in citroensaus , die makkelijk te bereiden is. Serveer er een aardappelpureetje bij 

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Laat de ansjovis uitlekken.
-Pers een halve citroen en snij de rest in plakjes.
-Beboter een Ovenschaal.

-Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze in de ovenschaal.
-Verdeel er 30 g botervlokjes over.
-Leg rondom plakjes citroen en schuif 15 minuten in de oven.

-Laat de visfond in een pannetje inkoken tot de helft.
- Klop er de resterende 100 g boter in vlokjes door.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

-Rol de ansjovisjes op en zet ze met een prikker vast op de vis. Zet nog enkele minuten in de oven.
-Verdeel de vis en citroen over de borden.
-Overgiet met de saus en garneer met een plukje groen.

Tags

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top