Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Grietrolletjes met chardonnaysaus

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


8 grietfilets
16 mosselen
300 g mirepoix (fijngesneden wortel, selder en ui)
1 sjalot (gesnipperd)
4 takjes kervel (of peterselie)
100 g boter
2 dl room
3 dl chardonnay witte wijn
5 dl visfond
olie



Overheerlijk gerecht ,waar we een aardappelpuree bij serveren  !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Fruit de sjalot in wat boter. Blus met de wijn en de visfumet. Laat tot de helft inkoken. Doe er de room bij en laat tot tegen het kookpunt komen. Breng op smaak met peper en zout.
-Klop de saus op met boter. Hou warm.

-Stoof de mirepoix in een nootje boter. Voeg er de mosselen aan toe, zet het deksel op de pan en laat ze openkoken (schud ondertussen op). Haal ze uit de pan en hou ze warm. Bewaar de mirepoix.

-Bestrijk 4 dresseerringen met olie.
-Leg er telkens 2 grietfilets in, en zorg ervoor dat de mooiste, witte kant tegen het metaal aan zit.
-Zet elke dresseerring op een velletje aluminiumfolie en vul de rolletjes op met de mirepoix. Stoom de visrolletjes in 10 à 12 minuten gaar.
-Haal voorzichtig de ringen weg en schik de grietrolletjes op de borden. Garneer met mosselen in de schelp en nappeer met de saus. Werk af met plukjes kervel of peterselie.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top