Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gebakken griet met zoetzuur van knolselder en mierikswortelcrème

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 stukken griet (van 70 g elk)
50 g spinazie
10 g mierikswortel
1/4 knolselder
1/4 knolselder (voor het zoetzuur)
1 dl room
1 dl azijn
1 dl water (voor het zoetzuur)
boter klontje
boter
2 bosjes dragon
70 g suiker
2 stengels prei
peper
10 g zout (voor het zoetzuur)
zout



Feestelijk en lekker gerecht dat als voorgerecht of hoofdgerecht geserveerd kan worden ;  makkelijke bereiding

Bereidingswijze

-Snij 1/4 knolselder (voor de mierikswortelcrème) in blokjes.
-Rasp de mierikswortel.
-Snij 1/4 knolselder in plakken van 1 mm voor het zoetzuur.
Maak het zoetzuur van knolselder :
-Steek rondjes uit de plakjes knolselder.
-Breng de rest van de ingrediënten aan de kook en giet over de knolselder. Laat zo staan tot gebruik.
Maak de mierikswortelcrème:
- Kook de knolselder gaar in gezouten water en pureer 'm samen met de mierikswortel, een klontje boter en de room. Kruid de puree met peper en zout.

-Maak de prei schoon en snij 'm in 12 staafjes van zo'n 4 cm. Doe ze in een pan met wat boter, een scheut water, peper en zout. Laat op een zacht vuurtje gaar worden.

-Blancheer de dragon en de spinazie in een pan met gezouten water. Dompel meteen in ijswater, laat uitlekken en mix tot een fijne coulis.
-Kruid de griet met peper en zout en bak 'm aan beide kanten lichtbruin.
-Schik de vis op de borden en werk af met mierikswortelcrème, prei en knolselder.
- Druppel er wat van de groene saus tussen en versier met plukjes groen.

Tags

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top