Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

CLAFOUTIS VAN SELDER MET APPELS EN SCHELVIS

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

700 g knolselderpuree vers of uit de diepvries
1/2 appel (type Boskoop)
10 g boter
300 g schelvisfilet
300 + 50 ml halfvolle melk
300 ml water
2 eieren
2 eetlepels bloem
1 eetlepel fijngesneden peterselie
zout en peper



Overheerlijk feestelijk gerecht !

Bereidingswijze

-Verwarm 300 ml melk en 300 ml water in een pan.
-Pocheer er de visfilets in en laat uitlekken.
-Verdeel de visfilets voorzichtig in repen zodra ze lichtjes afgekoeld zijn.
-Zet opzij.

-Laat de knolselderpuree ontdooien in de microgolfoven.
-Schil ½ appel en snijd die in 4 schijfjes.
-Laat de appelschijfjes karamelliseren in een pan met een beetje boter op een middelhoog vuur.
-Zet opzij.

-Meng de knolselderpuree met de eieren, 50 ml melk, de bloem en de peterselie.
-Kruid met een beetje zout en peper.
-Meng er de vis onder (hou enkele reepjes over voor de decoratie).
-Giet het mengsel in 4 beboterde ovenschaaltjes.

-Duw een appelschijfje in het midden van de puree en zet 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
-Haal de clafoutis uit de vormpjes en versier met enkele reepjes schelvis en wat peterselie.
-Dien onmiddellijk op.

Tags

Bron

V.I.S.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top