Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

***ZUURKOOL MET PAPRIKA EN APPEL***

Door: harry_bijl

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


=4 Eetl. Arachide- of Olijfolie.
=4 Uien, gesnipperd.
=4 Puntpaprika's,zonder zaadjes in smalle reepjes.
=1 Tl. (gerookt) Paprikapoeder.
=1 Tl.. Chilipoeder.
=500 gram Zuurkool,naturel en uitgelekt. =1 Kg Aardappelen, geschild en in stukken.
=150 ml warme Melk.
= 2 Grote Appels, geschild.
= Nootmuskaat.


Verder heb je nodig


KOOKPAN+
KOEKENPAN+
APPELBOOR+.


De smalle rode puntpaprika's is net even zoeter dan zijn
brede broertje Er zit ook minder zaad in en de paprika
heeft een dunnere schil, waardoor hij gaart en je hem
goed kunt vullen.
In plaats van puntpaprika's kun je ook gele of oranje
paprika's nemen,deze hebben ook wat zoetige smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit 2 eetl. olie en smoor hierin de ui,
puntpaprika,paprikapoeder en chilipoeder.
Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje water toe
en stoof zachtjes 20 minuten.
2.Kook intussen de aardappels gaar. Giet ze af en stamp
er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken.
3.Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin
Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de
appelplakken erop.

Tags

Serveertip

Voeg 2 eetl,honing toe aan de gestoofde zuurkool.

Bron

MCD DUPERMARKTEN:



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top