Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Curry maken zonder pakjes en zakjes!

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor de currypasta:
- 5 tot 10 kleine groene pepers (afhankelijk van hoe spicy je de pasta wilt hebben)
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- Verse galangal (ook wel bekend als laos) ter grootte van 2 cm gember
- 2 stengels citroengras, waarvan je alleen de onderste helften gebruikt
- 1 handje korianderstengels
- Geraspte schil van 1 limoen en wat limoensap
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander

Voor de vulling:
- 300 gr kippendijen
- 400 gr sperziebonen
- 1 paprika
- 1 grote ui
- Rijst of naanbrood
- 200 ml kokosmelk


HULPMIDDELEN

Vijzel of keukenmachine


Met dit recept hoef je nooit meer een pakje currypasta uit de supermarkt te kopen. Dit recept kan je altijd aanpassen naar eigen smaak. Zo is jouw curry altijd precies pittig genoeg!

Bereidingswijze

1. Snijd de pepers, de ui en de knoflook fijn en snijd van de stengels citroengras alleen de onderkant fijn.
2. Schil de gember en snijd deze ook fijn
3. Rasp de schil van een limoen en knijp wat sap uit de limoen.
4. Doe alle ingrediƫnten in een vijzel of Keukenmachine totdat het een pasta wordt. Als het te droog is, kun je een beetje olie of water toevoegen.
5. Zet een pan met water op en kook hierin de sperziebonen gaar.
6. Snipper een ui, snijd een paprika in blokjes en snijd de kip in blokjes.
7. Doe een lepel currypasta in een koekenpan en bak deze even aan. Doe vervolgens de ui erbij.
8. Voeg vervolgens de kip toe. Als deze is aangebakken kun je de paprika toevoegen.
9. Giet de boontjes af en voeg deze ook aan de saus toe
10. Blus de saus af met kokosmelk
11. Serveer de currysaus met rijst of naanbrood

Tags, , , , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top