Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocoladecake met mango en walnoten zonder boter

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 16 personen

Boter en bloem voor de cakevorm
1 blikje mangoschijven (inhoud plm. 380 gram) (goed uitgelekt in een zeef)
150 gram walnoten (125 gram gemalen, restant grof gehakt)
5 eieren
250 gram suiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil of 1 eetlepel sinaasappeljam (marmelade)
250 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels cacao
2 theelepels kaneelpoeder

Chocoladeglazuur en een paar walnoten om te garneren


HULPMIDDELEN

2 kleine cakevormen van 20 cm. of
Springvorm van 26 cm doorsnede
Of een grote tulbandvorm
zeef
(staaf)mixer
beslagkom
spatel

Heerlijke cake met mango en walnoten.

Deze lekkere chocoladecake wordt helemaal zonder vet gebakken. Dus geen boter en geen olie.
De cake is toch lekker luchtig door de eieren en sappig door de mango die wordt meegebakken.
De cake is de volgende dag en daarna nog lekker. Je kunt de cake gerust tevoren bakken,
De cake in het originele recept is gebakken in een springvorm. Ik heb er 2 cakes van gemaakt. Eén om weg te geven en één om lekker zelf uit te delen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder warmte (150 graden hete lucht).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Doe de mangoschijven samen met de gemalen walnoten, eieren, suiker en sinaasappelschil of marmelade in een hoge kom en mix dit door elkaar met de staafmixer.
Doe dit mengsel in een grote beslagkom.

Zeef het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het kaneelpoeder.
Schep dit voorzichtig met een spatel door het mango/eimengsel.
Schep hierna de gehakte walnoten door het deeg.

Doe het deeg in de cakevorm.
Bak de cake plm. 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik na 50 minuten in de cake met bijvoorbeeld een satéprikker. Blijft er niets aan hangen dan is de cake gaar.
Laat de cake op een rooster afkoelen.

Versier de afgekoelde cake met chocoladeglazuur en een paar walnoten.

Tags, , , , ,

Serveertips

In plaats van de mangoschijven allemaal te pureren, kun je ook 3/4 pureren en de rest in wat grove stukjes snijden en zo door de cake mengen samen met de stukjes walnoot.

De cake is na 2 dagen nog heel lekker. Dan zijn alle smaken goed doorgetrokken.

De chocoladeglazuur is in zakjes te koop in de supermarkt maar kun je ook goed zelf maken.
Recepten van chocoladeglazuur zijn te vinden op Smulweb.

Bron

Kochen&Genieszen 2014



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top