Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pot-au-feu
  6. Dit kan ook met groene kool; pot-au-feu revisité

Dit kan ook met groene kool; pot-au-feu revisité

Door: genuitm

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2017

Ingrediënten 4 personen


120 gram linzen (bij voorkeur groene, die houden een lekker stevige bite), 400 g groene kool, 250 gram wortel, 250 gram (vastkokende) aardappel, 1 finke ui (of 2 kleinere), 3 teentjes knoflook, 1 volle theelepel komijnzaad, 1 volle theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 200 gram gehakt (ik had lams), zout, peper, olie om in te bakken (bv zonnebloem- of milde olijfolie). Evt bouillonblokjes.


Verder heb je nodig


Braadpan, knoflookpers, dunschiller, vijzel


Groene kool in het groentepakket. Altijd een uitdaging. Dit bedacht ik, met wat er verder nog in de voorraad was. Heel geschikt als je meer groente en minder vlees wilt eten, maar daar niet al te streng mee wilt zijn. Spoiler: het zag er mooi uit en was èrg lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak gehaktballetjes: kruid het gehakt met zout, peper, 1 teen knoflook uit de knijper (en met wat je verder lekker vindt). Meng goed en maak er kleine balletjes van. Zet even koel weg.
Zet water op met zout (of bouillonblokje)en kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een zeef als ze gaar zijn.
Was de kool en snijd hem grof. Schil de wortels en de aardappels en snijd ze in stukken van ca 2 cm. Snipper de ui en 2 tenen knoflook. Vijzel komijn en karwij fijn.
Verhit 200 cl. water (waterkoker, magnetron, fluitketel)
Verhit ca 2 à 3 eetlepels olie in een Braadpan. Fruit de uisnippers 2 minuten, voeg de knoflook, komijn en karwei toe en fruit nog 2 minuten. Blijf even goed roeren (laat het niet verbranden). Voeg dan, al roerend, de gesneden groente en aardappels toe. Daarna het hete water, met het laurierblad, een (runder)bouillonblokje of zout. Als alles goed heet is, doe je de gehaktballetjes erbij. Deksel op de pan en 15 minuten laten stoven.



Tags

Serveertip

Schep de gestoofde groente met een schuimspaan in een (voorverwarmde) schaal (verwijder het laurierblad) en roer de gare linzen erdoor.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van genuitm
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top