Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige stamppot spitskool met chorizo spekreepjes en paprika

Door: pwiggers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Plm. 750 gram spitskool, in fijne reepjes gesneden
100 gram mager gerookte spekreepjes of baconreepjes
100 gram chorizo aan een stukje, in hele kleine blokjes gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
peper, zout
1 theelepel kurkuma (geelwortel) heel gezond maar niet nodig)
1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden

Aardappelpuree
750 gram kruimige aardappelen
2 dl (warme) melk
10 gram roomboter
Peper, zout


Verder heb je nodig


Grote pan
wok
aardappelstamper of gewone mixer

Lekker pittige stamppot van knapperige spitskool met chorizo en paprikareepjes.

Heerlijke herfststamppot met zomerse ingrediënten. De chorizo geeft de stamppot een heerlijke pittige smaak en is erg lekker in combinatie met de paprikareepjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spitskool
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de chorizo toe en bak deze 3 minuten mee.
Doe de uisnippers erbij deze ook 2 minuten mee.
Bak de kurkuma en de paprikastukjes heel even (1 minuut) mee.
Voeg de spitskool toe en roerbak alles nog plm. 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!)
Maak de spitskool op smaak met peper en zout

Aardappelpuree
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Kook de aardappelen goed gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
Giet de melk en roer de boter erdoor.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper of een gewone Mixer (geen staafmixer !!)
Meng de spitskool met de aardappelpuree. Maak op smaak met peper en zout.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld een speklapje, een karbonade of een balletje gehakt.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top