Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Echte Indonesische Rendang rundvlees van Ciska ook uit de slowcooker

Door: pwiggers

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


750 gram riblappen in blokjes van 2x2 cm. (ik het sukadelappen gebruikt)
2 rode Spaanse pepers, pitjes en zaadlijsten verwijdert, in kleine stukjes
4 sjalotten, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
3 cm verse gember, geschild in stukjes gesneden
2 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
Peper, zout
2 eetlepels arachideolie (of zonnebloemolie)
2 stengels sereh (citroengras) (gehalveerd in de lengte)
1 limoen, schoongeboend
1 runderbouillontablet
1 blok kokos (santen, 200 gram) (ik heb 200 ml kokosmelk gebruikt)


Verder heb je nodig


Keukenmachine of bakje van je staafmixer
Braadpan, Hapjespan of slowcooker
Dunschiller

De rendang in de slowcooker

Op foto 2 zie je de rendang met de rijst zoals we die gegeten hebben. Heerlijk !


Het recept van deze overheerlijke rendang stond in een Allerhande van 2013.
Ciska leerde van haar moeder in Indonesië deze rendang maken.
Het originele recept werd in een stoofpan zonder deksel gemaakt.
Ik heb het recept in mijn Slowcooker gemaakt. Volgens mijn gasten met heel veel succes.

Bij de ingrediënten zie je steeds het originele ingrediënt staan met daarachter tussen haakjes het ingrediënt dat ik zelf heb gebruikt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de pepers, sjalotjes, knoflook, gemberwortel, pindakaas en kurkuma in de Keukenmachine of het bakje van je staafmixer tot een dikke pasta.
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.
Doe de kruidenpasta in dezelfde pan en bak dit op middelhoog vuur al roerend plm. 5 minuten.
Schil met een dunschiller 3 grote stukken van het groene gedeelte van de limoen.

Bij gebruik van een braadpan:
Doe het vlees met de sereh, limoenschil, 250 ml water, bouillontablet en kokosmelk bij de kruidenpasta. Breng alles aan de kook. Zet de pan op de laagste pit en laat het vlees zonderdeksel plm. 3 uur zachtjes sudderen. Verwijder de sereh en de limoenschil.

Bij gebruik van de slowcooker:
Doe het vlees met de sereh, limoenschil, 250 ml water, bouillontablet en de kruidenpasta in de slow cooker.
Zet de slow ooker op low. Laat het vlees in 6 tot 7 uur zachtjes gaar worden.
Verwijder de sereh en de limoenschil.

Tags, , ,

Serveertip

Volgens Christa: Lekker met witte rijst en sperziebonen.

Wij hebben hierbij Surinaamse-gebakken-rijst-met-groenten-en-roerei bij gegeten. Heerlijk.

Bron

Iets aangepast recept van Ciska uit Allerhande 2013



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top