Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Eenpans-Pasta

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gr. pasta, 1 blikje tom. puree, 350 gr. gehakt, 2 uien
50 gr. ontbijtspek, 2 el. olie, 1 1/2 kopje water, 1 tl. bloem
1/4 l. room, 400 gr. jonge goudse kaas, 100 gr. belegen goudse kaas
in plakjes, enige boterklontjes,verder nog wat liefst verse rozemarijn en thijm
zout en peper.


HULPMIDDELEN

Vuurvaste schaal


Bereidingswijze


Kook de pasta en laat hem uitlekken. snij de uien en het spek in stukjes en smoor ze glazig in de olie, doe het vlees erbij en braad alles mooi lichtbruin. Bestrooi het met de bloem. Maak op smaak af met peper, zout en de kruiden. Voeg het water en de tomatenpuree toe en laat het zachtjes sudderen.
Vervolgens in een ingevette schaal om beurten de pasta, de vleesragout en de dobbeltjes kaas en als laatste nog een laag pasta, giet de room erover. Leg hierop de boterklontjes en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 gr. C. en leg er na 20 min. bakken de plakjes kaas op en laat nog 10 min. doorbakken.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top