Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pulled chicken met champignonroomsaus uit de slowcooker!

Door: magdas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


+/- 800 a 1000 gram kipfilet of kippendijen
100 ml bouillon (kip)
Een stukje gember (ongeveer 1 cm)
3 tenen knoflook
2 grof gesneden uien crockpot
Een half chili pepertje (een hele mag ook)
4 theelepels citroen peper (of gewone peper en wat citroenrasp of sap)
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels maïzena (of maïs zetmeel gebruik ik altijd) / koud water
1 flesje kookroom (light)


Verder heb je nodig


Slowcooker


Tijd voor een weer een heerlijk gerecht uit de slowcooker!Pulled chicken met champignonroomsaus staat er dit keer op het menu! Wij vonden het heerlijk en gaan dit nog veel vaker maken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Onderin de Slowcooker gaan de grof gesneden uien, de lente ui, de champignons en de bouillon.

Daar overheen gaat de kip, de gember, de knoflook, de citroen peper, de kerrie en het water. Dit gaat vervolgens 4 uur op low. Kan jij lekker 4 uur iets voor jezelf doen!

Na die 4 uur kun je kip héél makkelijk uit elkaar pluizen met 2 vorken.

Vervolgens maak je een papje van de maïzena en koud water en ga je het vocht in de slowcooker binden. Giet het papje dus in de slowcooker en roer dit door tot er een goede structuur saus ontstaat. Indien nodig voeg je nog wat extra maïzena toe. Zet tewijl je dit doet de slowcooker even op high en laat de deksel er vanaf.



Héél belangrijk; PROEF nu even of je saus goed op smaak is, voeg indien nodig nog lekker wat peper/zout/knoflookpoeder/citroen peper toe.

Voeg de room toe en laat dit geheel weer even een uurtje op low lekker pruttelen..

Tags, , ,

Bron

Ashleywillems.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top