Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pindakip uit de slowcooker, super lekker!

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

+/- 1250 gram kipfilet of kippendijen
2 gesneden uien (of 1 grote)
3 gesneden lente uitjes
6 eetlepels pindakaas (ik gebruik altijd die van de lidl, zonder toegevoegde suikers)
4 eetlepels zoete chili saus
100 ml kookroom of kokosmelk
3 eetlepels ketjap (manis)
1 eetlepel sesamolie
3 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 a 2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels sambal (ik gebruik altijd de sambal met ananas van de Xenos, deze is niet zo pittig)
Optioneel: fijn gehakte nootjes voor de garnering.


HULPMIDDELEN

Slowcooker

Heerlijk gesmuld !!

Parel62


Deze pindakip uit de Slowcooker lijkt stiekem wel een beetje op de pulled chicken saté, maar dan toch net anders! Ineens kreeg ik een ingeving op de zondagmiddag, binnen 10 minuten lagen alle ingrediënten in de slowcooker. 3,5 uur later hadden we heerlijke pindakip!We aten er witte rijst bij en zure komkommer, afgemaakt met wat gebakken uitjes! Heerlijk was het volgens alle familieleden aan tafel. Bij het bedenken van een originele naam voor dit gerecht kwamen we alleen niet verder dan pindakip uit de slowcooker.. (Ashley Willems)

Bereidingswijze

De bereiding is echt super simpel, alle bovenstaande ingrediënten gaan in de slowcooker. Zet hem aan voor 3,5 uur op low.

De tijd kan per slowcooker verschillen, een Crockpot gaat bijvoorbeeld sneller dan een Andrew James. De eerste keer dus even goed in de gaten houden hoeveel tijd je nodig hebt in jouw slowcooker.

Let op: er gaat dus verder geen extra vocht in de slowcooker. Na 3,5 uur haal je de deksel eraf en roer je het geheel goed door.. De kip viel direct al uit elkaar die hoefde ik niet meer uit elkaar te pluizen. De pindakip had bij mij direct de goede structuur. Is hij naar je zin toch nog te dun? Gebruik dan wat maizena om het geheel te binden.

Belangrijk.. PROEF, breng naar wens nog verder op smaak.. Maak het bijvoorbeeld zo pittig als je zelf lekker vindt, je hoeft natuurlijk niet perse het recept helemaal te volgen.. Durf te experimenteren! Dat maakt koken of in dit geval slowcooken nou juist zo leuk!

Tags, ,

Serveertips

Maak dit recept met goede kipfilets, kippendijen of kippenpoten. In plaats van rijst smaakt het trouwens ook heerlijk met brood.

Bron

Ashleywillems.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top