Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappelsoep met gerookte vis

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Vis (gerookt, zoals forel, paling,...) 150 g
vastkokende aardappelen 400 g
knolselder 200 g
prei 150 g
ui 1
knoflook 1 teentje
boter 2 el
groentebouillon 1 l
peterselie 2 el
olijfolie
peper
zout



Een hartige maaltijdsoep die we goed warm serveren .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de groenten schoon.
-Snij de prei in ringen, de aardappelen en de knolselder in blokjes.
-Pel en hak de ui en de knoflook, stoof ze glazig in olie.
-Voeg de prei, aardappel en knolselder toe en stoof kort mee en overgiet met de bouillon en breng aan de kook. -Laat 15 minuten garen.

-Schep met een schuimspaan de helft van de groenten uit de soep en hou even apart.
-Mix de soep fijn. Doe er de apart gehouden groenten weer bij.

-Trek de vis in stukjes en doe ze bij de soep. Laat nog 5 minuten verwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie en serveer goed warm.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top