Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Japanse soboro

  • Japans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Rundergehakt 500 g
rijst 150 g
edamameboon 200 g
bieslook (fijngehakt) 2 el
geraspt gember 1 tl
rode chilipeper 1
sesamzaadjes 1 el
eieren 2
sojasaus 6 el
mirin 1 el
sake 1 el
suiker 3 el
olie
peper en zout



Lekker stoomgerecht uit Japan

Bereidingswijze

-Stoom de edamameboontjes gaar.
-Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verhit 1 el plantaardige olie in een Koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de sake, 2 el sojasaus, mirin en 2 el suiker toe en bak nog 2 minuten verder. Roer er de geraspte gember onder.
-Klop de eieren los met de rest van de suiker. Verhit wat olie in een pan, giet er het eimengsel in en laat al roerend stollen.
-Haal de boontjes uit de peulen.
-Maak de chilipeper schoon en hak fijn.
-Verdeel de gekookte rijst, het ei, het gehakt en de boontjes over de kommetjes of stoommandjes.
-Werk af met de sesamzaadjes, chilipeper en bieslook.
-Geef er de resterende sojasaus bij.

Tags

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top