Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gratin van penne met lam, courgettes en twee kazen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Lamsbout (bereide restjes) 350 g of 350 g lamsgehakt
courgettes 2
penne (rigate) 350 g
geraspte mozzarella 150 g
geraspte parmezaan 50 g
bechamelsaus 30 cl
melk 10 cl
gedroogde oregano 1 el
olijfolie 3 el
peper en zout



Lekkere ovenschotel die makkelijk te bereiden is met de restjes van lamsbout of lamsgehakt .

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 210° C.
-Kook de penne in kokend water met wat zout al dente. Laat de pasta uitlekken en giet hem in de pan, van het vuur. Voeg de melk en 1/3 van de bechamel toe. Meng alles door elkaar.
-Snijd ondertussen de courgettes in dobbelsteentjes. Bak de courgettes gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren op hoog vuur in een grote pan met 2 el olie. Kruid de courgettes en giet ze in een zeef. Laat uitlekken. Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak het in blokjes gesneden vlees bruin.
- Strooi er wat oregano overheen en haal van het vuur zodra het vlees mooi bruin kleurt. Voeg de courgettes toe en kruid naar smaak.
-Verdeel de helft van de penne over een Ovenschaal. Bedek met het vlees-courgettemengsel en strooi er daarna de mozzarella overheen.
-Verdeel de rest van de penne over de schotel, giet de resterende bechamelsaus erover en bestrooi met de parmezaan.
Laat 10 minuten kleuren in de oven. Dien warm op met een salade.

Tags

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top